Selecteer een pagina

Over mij

Nieuwsgierig en enthousiast

Gedragswetenschapper vanaf 1996

Fris afgestudeerd ben ik meteen begonnen als gedragswetenschapper. Twee banen in verschillende residentiele behandelgroepen voor jongeren. Als “jonkie” was dat best een klus. Ik heb er veel van de jongeren en van de teamleden geleerd.

Daarna bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), met een groep collega orthopedagogen onszelf op de kaart gezet. We waren vooral bezig om ouders en kinderen te ondersteunen en jongeren te begeleiden met de vragen en zorgen die bij hen leefden. Oplossingsgericht werken en positieve psychologie was altijd ons uitgangspunt.

Vervolgens aan de slag binnen een sociaal team. Weer een heel andere kant van het vak. Vooral gericht op het begeleiden van mensen in hun werk met mensen. Netwerken betrekken, positieve kanten zien van volwassenen, kinderen en jongeren. Gelijkwaardig zijn. Uitgaan van de vraag.

Een greep uit gevolgde opleidingen en trainingen: Signs of Safety (Andrew Turnell en Steve Edwards), Oplossingsgericht werken (Insoo Kim Berg en Steve de Shazer), Samenlevingsprocessen (Anke Siegers en Gert Jan Slump). Langzaam maar zeker ben ik me steeds meer gaan richten op het begeleiden en trainen van professionals. En nu ben ik, naast mijn huidige baan, mindfulnesstrainer. De postacademische opleiding heb ik gevolgd aan het Radboud Centrum voor Mindfulness in Nijmegen.

Vervolg opleidingen:

– Mindfulnesstraining bij jongeren (14 – 18 jaar) van David Dewulf.

– De opleiding tot MBCL trainer van Frits Koster en Erik van den Brink.

 

 

Waarom mindfulnesstrainer

Er was altijd interesse in meditatie en mindfulness. Het is lang op en af in mijn leven geweest. Vanaf 2016 ben ik me er meer en meer in gaan verdiepen. Dagelijks oefenen, veel lezen, zelf een training volgen en de wetenschappelijke onderzoeken over de effecten uitpluizen. De eenvoud spreekt me aan alhoewel het niet altijd eenvoudig is. Ik merkte de behoefte om door te geven. Dat is de reden om de opleiding tot Mindfulnesstrainer te gaan volgen.

Mijn missie

Mindfulness voor iedereen. Groot en klein, jong en oud, ziek of gezond.

Wat je ook doet, wie je ook bent, waar je ook staat, mindfulness kan getraind worden!

Adres

Weijerswold Europaweg 26 

7742 PH  Coevorden

 

Telefoon

06-517 19 667

Email 

jolanda@jop26.nl

Kamer van Koophandel nummer 75619964. BTW identificatie NL001400408B96